Η τεντοπέργκολα (ή αλλιώς περγκοτέντα, πέργκολα αλουμινίου) είναι απο τα πιο ευρέως διαδεδομένα συστήματα σκίασης λόγω του βέλτιστου συνδυασμού αντοχής και οικονομίας που προσφέρει. Προστατεύει απο όλες τις καιρικές συνθήκες ενώ καθιστά το χώρο απόλυτα στεγανό.

Το υλικό κατασκευής είναι επι το πλείστον αλουμίνιο το οποίο βάφεται ηλεκτροστατικά για μέγιστη προστασία απο την ηλιακή ακτινοβολία, τη θερμοκρασία και τη βροχή χωρίς να φθείρεται ή να σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου.

Το πανί είναι PVC Blockout με τριπλή αντιπυρική διαστρωμάτωση ενώ διαθέτει ειδική σύνθεση προστασίας απο μικροοργανισμούς που μπορεί να αναπτυχθούν. Η ροπή με την οποία τεντώνεται το πανί πάνω στους οδηγούς επιτρέπει το νερό της βροχής να κυλάει δίχως να λιμνάζει.

Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί η κάλυψη μεγάλων επιφανειών ακόμα και αν διαθέτουν σημαντικό βαθμό δυσκολίας όπως για παράδειγμα παράγωνες επιφάνειες κάλυψης ή επιφάνειες με εμπόδια (π.χ. καμινάδες, bbq κλπ). Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποιες παραλλαγές τεντοπέργκολας:

Τεντοπέργκολα με ίσιους οδηγούς και κολώνες

Αποτελεί την κλασσική και την ευρύτερα διαδεδομένη λύση για αξιόπιστο και σταθερό σύστημα σκίασης.

Τεντοπέργκολα κρεμαστή

Προτείνεται σε εφαρμογές όπου η εγκατάσταση κολώνων δεν είναι επιθυμητή, προσφέροντας έτσι ανεμπόδιστη θέα.

Τεντοπέργκολα δωμάτιο (room)

Παραλλαγή της κλασσικής τεντοπέργκολας αλλά με περιμετρική υδροροή για απόλυτη στεγανότητα και περιμετρική ίσια μετώπη.

Τεντοπέργκολα με τοξοτές κόντρες

Προτείνεται για περιπτώσεις όπου για λόγους αισθητικής δεν πρέπει να φαίνονται ρύσεις αλλά περιμετρική ίσια μετώπη.

Τοξοτή (κουρμπαριστή-κυρτή) τεντοπέργκολα

Μια παραλλαγή της κλασσικής τεντοπέργκολας είναι η παρακάτω με κουρμπαριστούς οδηγούς οι οποίοι δίνουν επιπρόσθετο ύψος στην κατασκευή μας. Η στήριξη μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με κολώνες (χαλύβδινες ή αλουμινίου με ενσωματωμένη υδροροή) ή κρεμαστή με ντίζες απο κολώνες ή άλλα δομικά στοιχεία. Η συγκεκριμένη λύση είναι ιδανική για χώρους με μικρό ύψος όπου μια ίσια τεντοπέργκολα θα περιόριζε ακόμα περισσότερο τον διαθέσιμο χώρο.

Η κίνηση γίνεται με ηλεκτρικό τηλεχειριζόμενο μοτέρ της εταιρείας SOMFY.

Οι τεντοπέργκολες βάφονται στα παρακάτω 7 χρώματα δωρεάν ενω μπορούν να βαφούν σε οποιοδήποτε άλλο RAL με επιπλέον χρέωση.

Πλεονεκτήματα

  • 100% Κατασκευή Αλουμινίου. Το αλουμίνιο είναι γνωστό για την αντιδιαβρωτική του αντοχή σε εξωτερικό περιβάλλον ακόμα και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  • Μέγιστες διαστάσεις: 13.00m X 7.00m
  • Ηλεκτροκίνηση: Ασύρματο μοτέρ Somfy
  • Τηλεχειρισμός: Somfy
  • Ύφασμα: Blockout. Απόλυτη προστασία απο τον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα (αδιάβροχο, ανεξίτηλο, φωτοαδιαπέρατο)
  • Χρώματα: Διατίθεται σε όλα τα χρώματα RAL. Δωρεάν βαφή σε 7 χρώματα υπερανθεκτικά mat sagre (White 9016, Beige/Ecru 1013, Anthracite 7016, Black 9005, Grey 7040, Brown 8017, Grey Beige 1019)
  • Δυνατότητα φωτισμού LED
  • Δυνατότητα περιμετρικής κάλυψης με την τοποθέτηση τηλεσκοπικών πορτών, ανεμοθραυστών ή κάθετων τεντών (κασετίνες)
  • Δυνατότητα κουρμπαρισμένων οδηγών
  • Τα εξαρτήματα στήριξης είναι είτε Galvanized ή INOX

Κόστος τεντοπέργκολας

Το κόστος μιας τεντοπέργκολας εξαρτάται απο το σύστημα- παραλλαγή που θα επιλεχθεί, τι ειδικές συνθήκες και απαιτήσεις του χώρου, το μέγεθος, το πανί, το χρώμα καθώς και απο τα επιπρόσθετα συστήματα που μπορεί να επιλεγούν όπως για παράδειγμα φωτισμός LED, απομακρυσμένος χειρισμός με εφαρμογές έξυπνου σπιτιού (SMART HOME) και συμπληρωματικά κάθετα συστήματα σκίασης.

Επικοινωνείστε μαζί μας για να μελετήσουμε μαζί το δικό σας σύστημα σκίασης. Τηλ: 693 48 33 834