Έχετε αποφασίσει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα σκίασης αλλά δεν έχετε ακόμα αποφασίσει τον τύπο; Παρακατώ θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα της βιοκλιματικής πέργκολας και της τεντοπέργκολας ώστε να βοηθήσουμε στην τελική σας απόφαση.

Στιβαρότητα κατασκευής:

Η τεντοπέργκολα αποτελείται απο οδηγούς αλουμινίου πάνω στους οποίους κυλίονται μικρότερα προφίλ αλουμινίου (κόντρες) με σκοπό να διαμορφώνεται μια στιβαρή διαδοκίδωση.

Η βιοκλιματική πέργκολα αποτελείται απο περσίδες αλουμινίου στιβαρής κατασκευής με ειδικά σχεδιασμένο προφίλ το οποίο προσδίδει συμβάλει στην δυσκαμψία της συνολικής κατασκευής.

Συγκριτικά λοιπόν θα λέγαμε πως και οι δύο επιλογές είναι στιβαρές με τη βιοκλιματική πέργκολα να είναι λίγο πιο βαριά κατασκευή.

Αντοχή σε καιρικά φαινόμενα:

Η τεντοπέργκολα έχει πιστοποίηση για συγκεκριμένη κλάση αντοχής σε ανεμοπίεση. Αντέχει επίσης σημαντικό βάρος (π.χ. χιόνι). Το πανί είναι πυράντοχο, τριών στρώσεων και προσομοιάζει το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται ακόμα και βάρκες. Είναι blockout που σημαίνει ότι δεν αφήνει το φως του ήλιου να το διαπεράσει, ενώ οι αντοχές του είναι σημαντικά μεγαλύτερες απο τα απλά τεντόπανα.

Η βιοκλιματική πέργκολα είναι πλήρως κατασκευασμένη απο αλουμίνιο βαμμένο ηλεκτροστατικά και διαθέτει ανοξείδωτες συνδέσεις

Συγκριτικά θα λέγαμε πως η αντοχή και των δύο επιλογών σε καιρικά φαινόμενα είναι αυξημένη με τη βιοκλιματική πέργκολα να προηγείται ελαφρά.

Αισθητική υπεροχή:

Στην τεντοπέργκολα τα προφίλ αλουμινίου σε ίσιες γραμμές βάφονται σε χρώμα που ταιριάζει στο χώρο σας και δένουν αρμονικά με αυτόν. Το πανί επιλέγεται απο εσάς (χρώμα και μοτίβο).

Οι μίνιμαλ γραμμές της βιοκλιματικής πέργκολας την καθιστούν το σύστημα σκίασης που επιλέγεται συχνότερα σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές υψηλής αισθητικής.

Συγκριτικά λοιπόν αν και η αισθητική υπεροχή είναι καθαρά υποκειμενικό κομμάτι η βιοκλιματική πέργκολα επιλέγεται συχνότερα σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές υψηλής αισθητικής.

Ρύσεις:

Λόγω της αυξημένης αντοχής τους οι τεντοπέργκολες μπορούν να τοποθετηθούν με σημαντικά μικρότερες κλίσεις απο τις κλασσικές τέντες, όμως δεν είναι σωστό να τοποθετηθούν εντελώς επίπεδες. Στην περίπτωση αυτή προτείνεται η τεντοπέργκολα flat με καμπύλη διαδοκίδωση (κόντρες)

Οι βιοκλιματικές πέργκολες έχουν τη δυνατότητα επίπεδης τοποθέτησης χωρίς εμφανείς ρύσεις.

Στεγανότητα:

Οι τεντοπέργκολες διαθέτουν ενσωματωμένη υδροροή στο στηθαίο όπου τα βρόχινα νερά μπορούν να οδηγηθούν σε συγκεκριμένο σημείο.

Οι βιοκλιματικές πέργκολες διαθέτουν ενσωματωμένες υδροροές στα στηθαία όπου τα βρόχινα νερά μπορούν να οδηγηθούν σε συγκεκριμένα σημεία.

Συγκριτικά και οι δύο λύσεις προσφέρουν στεγάνωση του χώρου σας.

Κόστος:

Ένα απο τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη σύγκριση μεταξύ των δύο συστημάτων είναι το κόστος. Το κόστος της τεντοπέργκολας είναι πολύ μικρότερο απο το αντίστοιχο της βιοκλιματικής. Όπως είναι αναμενόμενο λόγω της σχεδίασης με περιμετρικές υδροροές και των περσίδων αλουμινίου οι βιοκλιματικές πέργκολες έχουν αυξημένο κόστος.

Επικοινωνείστε μαζί μας για να μελετήσουμε μαζί το δικό σας σύστημα σκίασης. Τηλ: 693 48 33 834