Μαζέψαμε τις συχνότερες ερωτήσεις σας σχετικά με τις τέντες και σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις μας:

Θα αντέξει η τέντα μου σε θυελλώδεις ανέμους ;

Ανάλογα με το σύστημα που έχετε επιλέξει. Αν πρόκειται για τέντες με αντιρρήδες, τέντες με βραχίονες ή κάθετες τέντες. Πολύ σημαντική παράμετρος επίσης, είναι η εγκατάσταση (ποιοτικά υλικά και εργασία). Το πιθανότερο είναι πως θα ανταπεξέλθει πολλές φορές σε θυελλώδεις ανέμους, όμως μπορεί μια ξαφνική ριπή αέρα σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες καταπονήσεις να προκαλέσουν ζημιά στην τέντα σας.

Να μαζεύω την τέντα τον χειμώνα ;

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων προτείνεται το μάζεμα, ολικό ή μερικό (μέχρι τη μέση) με σκοπό την αποφυγή καταπονήσεων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε όταν μαζεύετε την τέντα σας έτσι ώστε αυτή να είναι στεγνή, διαφορετικά η υγρασία θα εγκλωβιστεί με αποτέλεσμα να μουχλιάσει το πανί και να μειωθεί τόσο η αισθητική του όσο και ο χρόνος ζωής του.

Κάθε πότε να κάνω συντήρηση στην τέντα μου ;

Πρακτικά μια τέντα στην οποία γίνεται σωστή χρήση δεν χρειάζεται συντήρηση παρά μόνο καθαρισμό και λίπανση στα κινούμενα μέρη της.

Μπορώ να έχω την τέντα μου μισοκατεβασμένη τον χειμώνα ;

Αν είναι με βραχίονες η τέντα μπορεί να μένει μισοκατεβασμένη τον χειμώνα. Δεν ισχύει το ίδιο και για την τέντα με αντιρήδες.

Να επιλέξω ηλεκτρική τέντα ή είναι πιο ευαίσθητη απο την τέντα με τον κλασσικό χειροκίνητο μηχανισμό ;

Η ηλεκτρική τέντα δίνει το πλεονέκτημα της ξεκούραστης άρα και πιο συχνής λειτουργίας καθώς και τη δυναότητα σύνδεσης με αυτοματισμούς ώστε να ανοιγοκλείνει μόνη της σε περίπτωση θυελλωδών ανέμων ή έντονης ηλιοφάνειας. Η επιλογή μοτέρ απο αξιόπιστη εταιρεία καθιστά την επιλογή εξίσου αξιόπιστη με τον κλασσικό χειροκίνητο μηχανισμό.